Friday, August 3, 2012

Iman Diet Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum kawan-kawan..

Haii..iman nak minta maaf sesangat pada yang sudi singgah ke blog ini..Bulan ramadhan kali ini iman busy cket tula yang tak berkesempatan update entri seterusnya dari awal puasa hari tu..mmm..Bagi umat islam seluruh dunia yang berpuasa, pejam celik kite dah pun 14hari kite berpuasa kan, pantas masa berlalu..alhamdullillah.iman pun masih lagi diizinkan untuk berpuasa belum ada ponteng-ponteng tau..hikhik!!

Bulan ramadhan kali ini..iman ambil peluang untuk berdiet..kenapa iman nak diet?? Sedangkan gambar sediada kt blog dah cukup kurus kan?? sebenarnya 8bulan kebelakangan ini berat iman naik mendadak atas sebab sebab tertentu dan salah satunya adalah pengambilan ubat hospital diberikan oleh doktor iman..maklumlah sebelum ini iman sakit teruk..sekarang alhamdullillah iman beransur sihat hendaknya..

Kalau korang nak tahu iman tidak berdiet keseorangan abang along iman, akak ipar dan adik angkat iman turut sama berdiet sekali. Kami berdiet adalah untuk sihat dan cantik kan..maklumlah zaman sekarang ini kalau tidak dikawal pemakanannya macam-macam penyakit datang..subahanaallah..minta dijauhkanlah.

Diet iman bulan puasa ini memang mencabar tau.sebabnya iman tak boleh ambil makanan yang ada karborhidrat dan bergula untuk hasil penurunan diet efektif tapi memang berhasil laa dalam seminggu iman boleh turun 5kilogram..

Produk Perlangsingan Badan yang terkenal di New Zealand yang iman sedang amalkan sekarang adalah ALPHA LIPID SD2.


Sekarang iman dah cuba..kalau korang berminat sila mencuba serta merasa sendiri kesannya juga yang penting kena sabar dan disiplin untuk mengawal nafsu selera makan.. Selamat Mecuba dan Selamat berpuasa ya.


22 comments:

  1. hehe diet2 tpi jgn tak makan tau..hehe

    ReplyDelete
  2. wahh iman tengah diet ye... baggus2 teruskan usaha.. ramai yang cube susu ni berjaya kuruskan baddan... femes betul susu ni kan.. semoga berjaya ye iman :))

    ReplyDelete
  3. @are_lin@yu
    ayu..iman mkn jg tp cket je dan byk xleh mkn tau.da mcm org berpantang je..hihi.

    ReplyDelete
  4. @BERT
    tq akk bert..doakan iman berjaya kurus ek..haah susu ni da populer daa..:)

    ReplyDelete
  5. Wow. Turun 5kg dalam seminggu. Bestnya. Hehe. :D

    ReplyDelete
  6. @Eein Azryn
    blh la..tp kne disiplin laa..klo xyakin ssh jg nk turun tau.

    ReplyDelete
  7. Wowow, 5kg turun. Byk jugak tuuu =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/proud-of-you-hero-of-malaysia-dlcw.html

    ReplyDelete
  8. @Nurulee
    wlpn 5kilo da turun lom nmpk beza sgt...sbb byk lgi nak dibuang.

    ReplyDelete
  9. nak try...tp mesti puan emak tak bagi...huhu

    ReplyDelete
  10. waaa..btol ke turun 5kg..??wahhh @o@ (btol2 truja)
    kalo dgn berat yaya skunk,lau turun 5kg, memg bdn da mcm papan la..hehe..nk suh mak yaya cube la..^o^

    ReplyDelete
  11. @eimah siti
    cubalah..siyes ramai guna da berjaya tp dgn 1 syarat disiplin laa klo nak kesan yg efektif:)

    ReplyDelete
  12. @Cik Yaya
    haha..klo yaya da puas hati berat ideal skrg xpe..org len laa yaya sunggestion..siyes ramai nak guna kesannya amat berjaya..yg penting disiplin masa berdiet insyaallah berjayalah dan dapat target berat ideal:)

    ReplyDelete
  13. kwn saya makan...turun 3 kilo seminggu ok lah...
    bagus jugak susu nie..


    jalan2 sambil follow....

    ReplyDelete
  14. @Cik Laure Weng
    berkesan kan..alhamdullah..tema kasih sudi follow iman, Laure Weng:)

    ReplyDelete
  15. Salam kunjungan...

    Ramai juga yg promot susu ni =)

    www.shahrulhairy.com

    ReplyDelete
  16. @Shahrul Hairy Shaharuddin
    haah..ramai dah try susu ni berjaya:)
    guna laa..

    ReplyDelete
  17. wah 5kg banyak juga tu..
    susu tu fungsinya nak bagi kurangkan makan ke?

    ReplyDelete
  18. @nita
    alpha lipid sd2 bkn utk kurang mkn tapi kerja dye adalah membakar lemak tepu dlm bdn..maksud kite berdiet tak perlu lapar kite masih blh mknan yg kite hendak mkn dgn syarat tidak mengambil pmakanan yg ade karborhirat dan bergula..utk diet efektif klo nak tahu lebey search kat cik google akk nita:)

    ReplyDelete
  19. wow... dlm seminggu turun 5 kilo...
    semoga target berat ideal tercapai.... :D

    ReplyDelete
  20. ganbate!! iman.. wishing you get the ideal one... amin...

    ReplyDelete
  21. @charmp Bucket
    insyaallah..msh berusaha blm berjaya spnhnya byk lgii bperlu dikurangkan lemak2 tepu dlm bdn ni:)

    ReplyDelete

* Assalamualaikum.
* Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.

PenulisanKu Yang Pertama Dan Terakhir Untuk Tahun 2013!!

Assalamualaikum..wbt.. Hai pekaba reader semua!! sekian kalinya.. iman minta maaf sangat-sangat kerna telah membiarkan blog kesayanga...