Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri Ikhlas dari Iman


Assalamualaikum..wbt. kawan-kawan..

Alhamdullillah, esok tinggal satu hari lagi kita beribadat puasa, sebelumnya kita menyambut tibanya syawal untuk semua umat islam..Iman tak lupa nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN atas segala peri iman sepanjang berblog ini..terima kasih juga kepada semua yang sudi singgah ke blog iman yang tak seberapakan..

Pesanan terakhir iman buat blogger yang menunju balik ke kampung, berhati-hatilah memandu tau. pikir-pikirkanlah orang yang tersayang di sekeliling anda..jadi memandulah cara berhemah sekali dan sayangilah diri anda sendiri..



Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Friday, August 3, 2012

Iman Diet Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum kawan-kawan..

Haii..iman nak minta maaf sesangat pada yang sudi singgah ke blog ini..Bulan ramadhan kali ini iman busy cket tula yang tak berkesempatan update entri seterusnya dari awal puasa hari tu..mmm..Bagi umat islam seluruh dunia yang berpuasa, pejam celik kite dah pun 14hari kite berpuasa kan, pantas masa berlalu..alhamdullillah.iman pun masih lagi diizinkan untuk berpuasa belum ada ponteng-ponteng tau..hikhik!!

Bulan ramadhan kali ini..iman ambil peluang untuk berdiet..kenapa iman nak diet?? Sedangkan gambar sediada kt blog dah cukup kurus kan?? sebenarnya 8bulan kebelakangan ini berat iman naik mendadak atas sebab sebab tertentu dan salah satunya adalah pengambilan ubat hospital diberikan oleh doktor iman..maklumlah sebelum ini iman sakit teruk..sekarang alhamdullillah iman beransur sihat hendaknya..

Kalau korang nak tahu iman tidak berdiet keseorangan abang along iman, akak ipar dan adik angkat iman turut sama berdiet sekali. Kami berdiet adalah untuk sihat dan cantik kan..maklumlah zaman sekarang ini kalau tidak dikawal pemakanannya macam-macam penyakit datang..subahanaallah..minta dijauhkanlah.

Diet iman bulan puasa ini memang mencabar tau.sebabnya iman tak boleh ambil makanan yang ada karborhidrat dan bergula untuk hasil penurunan diet efektif tapi memang berhasil laa dalam seminggu iman boleh turun 5kilogram..

Produk Perlangsingan Badan yang terkenal di New Zealand yang iman sedang amalkan sekarang adalah ALPHA LIPID SD2.


Sekarang iman dah cuba..kalau korang berminat sila mencuba serta merasa sendiri kesannya juga yang penting kena sabar dan disiplin untuk mengawal nafsu selera makan.. Selamat Mecuba dan Selamat berpuasa ya.



Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...