Tuesday, June 26, 2012

Jom Followers Twitter Ayu Iman



Assalamualaikum..wbt.

Hai reader blogger!!! Iman nak promote dan nak Korang following

Twitter iman juga...

Emm..tertibe rasa boring twitter yang sekarang disebabkan xde geng nak bertweet laa...huhu..

s0 nak tambah geng tweet....please help iman uallz!!=P

Klik sini  add Ayu iman 




Camat Bertweet dengan iman tau...insyallah iman akan balas tweet korang juga~hihi..=)









Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Friday, June 22, 2012

Jom Link : "Emma Cari BLOGLIST Bulan July"



Assalamualaikum..wbt..


Jom share link dengan rakan 

blogger kite yang agak lincah di papan kekunci menghasilkan coletehnya..siapa lagi klo bukan....


Beliau sedang mencari senarai BLOGLIST baru untuk Bulan July memandang bulan Jun dah nak 

hampir ke penghujung bulan kan...

sambil- sambil tu boleh menambah kenalan baru dalam dunia blogger...tak gitu u allz!!


~so apa lagi sila terjah tuan blog nie~






Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Thursday, June 21, 2012

Hujan lebat di petang hari...


Assalamualaikum...wbt...

Hai reader...selamat petang! huhu...Ermm ~ sejuknye rasa n mengantuk pun ada...aduii..padan muke iman kan...siapa suruh tak bawak selendang or kot kat office..bajet cool la kan..ambil ko sejuk macam ais sekarang nie.. maklumlah hujan lebat sesangat kat luar office tau siap ada guruh bagai...takutnyeee!!!

macam ini la iman selalu kalau seseorang lonely..=(

Mujur la tempat iman tak banjir lagii da sekarang.. Kalo tak susahla juga nak main angkut-angkut barang nie..
Oleh itu,,sempena hujan hari nie..jaga kesihatan korang..sebab sejuk-sejuk nie mudah angin..
Nanti mula jadi pening kepala, semput la, perut kembung la n macam-macam lagi..
So kalo sejuk tu pakai la stoking yer (padahal stanby nak main bowling tu) or banyakkan minum air suam/panas la korang..
Jangan kuatkan sangat air-cond kat tempat kerja tu..~~ hehe
Elok ler berdoa time-time hujan nie..orang cakap berkat..Oleh itu,, berdoa la yer banyak-banyak time hujan dengan niat2 yang baik..Amin.. 
Take Care~~





Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Wednesday, June 20, 2012

"SEGMEN AYUEJEAN : MENCARI BLOGLIST"





Assalamualaikum..wbt..

Pagi semua reader! 
iman dapat mesej chatbox dari Cik Ayuejean untuk join segmen bloglist..


Jom join Bloglist AYUEJEAN

Tarikh Tutup : 25 JUN 2012







Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Monday, June 18, 2012

Rahsia Wanita yang bersifat Tanah, Api, Angin Dan Air




Assalamualaikum..wbt..


Selamat petang!! Iman nak kongsikan dengan reader semua tentang sifat yang ada pada diri kita sendiri..okey anda pulak tergolong yang mana??





WANITA TANAH

Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus (21 April-20Mei), Virgo (24Ogos-23 September) dan Capricon (22 Disember-20 Januari) 



Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa 





WANITA API 

Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries (21 Mac-20 April), Leo (24 Julai-23 Ogos) dan sagittarius (23 November-21 Disember). 



Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan 





WANITA ANGIN 

Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini (22 Mei-21 Jun), Libra (24 September-23 Oktober) dan Aquarius (21 Januari-19 Februari). 



Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi. Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja 





WANITA AIR 

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer (22 Jun-23 Julai), Scorpio (24 Oktober-22 November) dan Pisces (20 Februari-20 Mac). 



Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju .Mereka ini dipandu oleh perasaan hati .Mempunyai sifat mudah bersimpati. Berdaya imaginatif sentimental Mempunyai perasaan yang berubah-ubah,berhati-hati ,tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri



Jom komen-komen di entri nie ya...terima kasih yang sudi membaca blog iman tau..iman sayang korang ketat-ketat..=)





Credit : 1001rahsiadiri







Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Thursday, June 14, 2012

Today is my Birthday!!


Assalamualaikum..wbt..

Alhamdullillah.syukur iman masih lagi diizinkan Allah untuk bernafas untuk tahun ke 24 ni..
iman nak ucapkan terima kasih kat mak ayah yang membesarkan iman selama ini dengan kerenah iman agak degil tu..tapi kan adeq baik hati kan dan comey kan mak ayah!!hihi.. 
abang long pulak adeq sayang abang walaupun perbezaan umor sangat jauh..abang tetap di hati adeq..sorry abang long kalau deq jalan dengan abang comfirm orang ingat deq anak abang..haha...pelik kan abang besar adeq kecik sangat..haha...

Tak lupa kat kekawan yang wishing birthday iman hari ini.. iman terharu sangat sebab masih ada yang ingat iman..jadi iman nak ucapkan terima kasih bebanyak kat korang..
terutama adeq angkat iman ct, kema, panda, dan sahabat -sahabat yang lain..

iman harap sangat iman semakin tabah dengan apa yang dilalui dalam hidup iman sebelum ini malah membuatkan iman lebih dewasa untuk harungi kehidupan masa mendatang..lagi pun banyak perkara iman da buang masa sebelum ini...sebab itu iman nak kejar semula apa yang tertinggal dan capai impian iman..

selamat hari lahir untuk diri iman sendiri yang ke 24 tahun
moga iman tergolong orang-orang yang solehah..amin...

terima kasih silent reader yang sudi membaca entri iman ini..=)







Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Monday, June 11, 2012

Mood iman masih tak stabil...



Assalamualaikum...wbt..




ihsan cik google

mood iman masih tak stabil...

iman banyak diam kan diri...

iman mengaji al quran untuk menenangkan hati yang resah...

mmm...







Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Monday, June 4, 2012

Teringin nak makan turtti frutti sekali lgiii...


Assalamualaikum..wbt.

Selamat pagi!! iman today ngantok sangat macam orang tak cukup tidoq je..haha...memang pun mata iman daa macam panda jee... sebenarnya kan iman teringat turtti frutti iman beli masa balik check up doctor kat hospital, Johor Bahru minggu lepas. Balik tu abang along bawak iman dengan mak ayah makan, kebetulan restoran kitaorang makan berdekatan dengan trutti frutti apa lagiii ..iman pulak!! Memang teringin lama nak makan benda tue.so dah dapat tapi teringin lagiii walaupun mahal siyes iman sukekannya..

Pastu iman punya teruja kalau boleh nak picit semua mesin aiskrim trutti frutti yang ada kat situ dengan tabur segala macam jenis buah-buahan tapi memandangkan bajet iman tak cukup..berpada-padalah mengambilnya..lalalala....

Tapi sayang dekat sekitar kluang, Johor takda bukak lagi cawangannya..Kalau ada pun jauh juga nak pergi dekat Batu Pahat dan Parit Raja kot iman sendiri tak sure..tue pun member yang cakap kat iman...

Trutti Frutti iman ambil sendiri..haha...nie pun da cukup mahal deii.. tak kisah janji sodap...




siyes iman nak makan nie lagii ada sesapa boleh bawak iman ke trutti frutti tak?haha...






Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Friday, June 1, 2012

Gunung Lambak part 3


Assalamualaikum..wbt...

Helloo korang!!! kali ini  iman panjat gunung di temani oleh Fatin Adila pulak..tekiu fatin lepas nie memang selalu laaa kita berjogging bersama di hujung minggu...selain Kema dan Panda ada lagii nak join iman panjat gunung lambak lagi Nadia Johari juga...jadi sekarang iman takda masalah untuk pergi bersenam sebab daah ade geng....horeeee!!!


Tayang gambor !! 






takda keje...hihi...tunggu misi yang lain pulak ya!! iman sebenarnya berjuang untuk sihat dan kuruskan badan yang naik medadak sebelum nie..huhu...






Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...