Tuesday, May 29, 2012

Semangat Untuk Sihat dengan Aktiviti Futsal...



Assalamualaikum... wbt..



Hai reader semua..sorii sesangat iman dah seminggu lebih biarkan blog bersawang jap..haha..macam lama bebenor tak mengupdate kan..

Macam gini cerita iman baru-baru ini adalah melepak kejap dengan kakak-kakak iman merangkap jiran tertangga, dalam borak-borak kami timbul la isu futsal..apa lagii semangat betul kakak-kakak tue nak main futsal walaupun tak tahu main kan..

Pastu  balik iman  pikir laa, takkan nak main 3 orang saja dalam gelanggang futsal tue takkan jadi apa -apa kot..so dengan petah berbicara iman ringankan mulut tanya-tanya lah member yang nak join futsal dan taq kekawan kat FB..sebabnya iman nak buat team futsal kalau boleh sekurang-kurang ada 10 orang pemain...iman tak kisah kalau tak pandai main pun atau kaki bangku..insyaallah boleh di ajarkan kasi pandai...padahal iman sendiri pun tak tahu konsep main futsal macam mana main agak jee...apa-apa nanti, iman akan buat research tentang peraturan, teknik dan bagaimana bermain futsal???orang kata nak main pun kene pakai skill dan akal juga bukan main berlasah atau tendang bola je kan kena ada cara dan teknik juga kan...tak gituee...hihiks!!!!




Jadi apa di planning ini menjadi...bila ada buat team futsal macam ni sekurang-kurangnya ada aktiviti sukan kami yang mengeluarkan peluh ..selain menyihatkan badan masing-masing yang semakin menggebukannn....


Iman harap ada respon terbaik dari blogger - blogger lain...untuk memberi tunjuk ajar dan kongsi tentang ilmu permainan futsal??









Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

4 orang comment:

tia sayangdia said...

sekurang2nya ada aktiviti mengeluarkan peluh :)

Ayu Iman said...

@tia sayangdia
tula baru nak mula aktiviti lasak semula...

Scarlett O'Hara said...

Alah mak!Akak tau netball je.Futsal hampeh! :D

Ayu Iman said...

@Scarlett O'Hara
haha...kakak.. time tgh semangat bersukan..iman pun baru nk join futsal dan nak tubuh team futsal sendiri...pastu ura2 kkwn suruh wat geng main badminton pulak...satu2 kemungkinan akan datang..yang futsal nie pun lom lepas lgii...hihi...

Post a Comment

* Assalamualaikum.
* Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...