Tuesday, November 22, 2011

Kenangan Kau & Aku





Assalamualaikum


Hye people!

Saya tak tahu kenapa sy nak post entry ini...mungkin sebab saya teringat dekat dye dan semakin kerap saya nak lupekan dye semakin dekat bayangan si dye pada diri saya


Sedey sebab bile kite teringat dan kenangan bersama dye..erm... Hari ini adalah Anniversary kami dan tarikh kami menjadi pasangan couple walaupun masa tu keadaan saya tak bape sihat...kembali mengimbau pada 22.11.2010 di Tasik Y Batu Pahat, Johor tepat pukul 3.00 petang waktu Malaysia.. si dye duduk depan saya untuk menyatakan hasrat hatinya inginkan saya menjadi kekasih dan surinya..masa tu saya tak tahu suka ke tidak masa tu tapi yang pasti si dye sangat gembira...jauh kami berdating masa tu...saya ikut je si dye masa tu...tapi ntah kami sudah tak ada jodoh...saya terkilan dengan si dye dengan janji –janji cintanya tidak sikit pun tertunai..sepertimana dye memaksa saya belajar mecintainya dan merinduinya...tapi alasannya langsung tidak kukuh sebab dye meninggal saya macamtu sahaja tanpa kata selamat tinggal untuk diri ini...bile saya dapat tahu dye pergi tinggalkan saya kerana ibunya...saya sangat keliru layanan diberikan semasa suai kenal parent dye dan juga pertama kali berjumpa parent si dye..ntahlah hati manusia kite tak boleh bace...semuanya adalah lakonan semata-mata sahaja...yang pasti sehingga sekarang saya masih keliru..............si dye pun sudah ada pengganti diri ini..tapi tidak saya....dugaan saya lalui berat...tapi bile dikenang ade orang lain lagi berat dugaannya dari saya...saya terpaksa berfikiran begitu...walau apa pun saya ingin lupa segala duka dan derita selama ini....berikan saya kebahagiaan saya impinkan selama ini...TUHAN tolong hambamu ini...kerna diri ini tidak sanggup berterusan resah terseksa macamni.....





Tinggal kenangan masa ni si dye kata dye rindu sgt kt saya masa tu saya majuk dgn dye...


Ya Tuhanku tolonglah hambamu ini untuk melupakan segala kesakitan sebelum ini dan banyak perkara yang berlaku memantang diri saya tentang cinta...


Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Monday, November 21, 2011

Harimau Malaysia Menang,,,BOLA...BOLA...BOLA!!!

Terbaik Pemain Bola Sepak Malaysia

Sukan SEA 2011








**TAHNIAH SEMUA PEMAIN MALAYSIA SUKAN SEA 2011**



Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

Rahsia tahi lalat




1. Tahi Lalat di kepala 
  • Banyak fakir, bijak/kreatif dalam berfikir juga banyak pula berangan. Jauh perjalanannya (jasmani dan kerohaniannya). Banyak pula dugaan dan ujian yang diterimanya dalam mencapai sesuatu maksud dan cita-citanya.

2.Tahi lalat di ubun kepala 
  • Kurang bersikap jujur dalam sesuatu perkara yang melibatkan emosi.
    3. Tahi lalat di dahi 
    • Ada halangan dalam siratulrahim. Orang (teman / saudara terdekat) yang melihatnya menyimpan rasa cemburu, irihati, tersembunyi rasa kebencian terhadapnya disebabkan dia ada kelebihan yang tersembunyi disebalik tahi lalatnya itu.
    4. Tahi lalat di bulu kening kiri 
    • Menjadikan dirinya ‘berseri’ dan menjadi daya tarikan mata pasangannya namun terselit keperitan di mana sering pula ia menemui kesusahan. 
    5. Tahi lalat di bulu kening kanan 
    • Terkabul cita-cita dan maksudnya, cerdas dan cekap.
    6. Tahi lalat di bawah mata 
    • Seorang yang amat sensitif dan mudah tersentuh hati. Mudah menangis, baik budi, disayangi.
      7. Tahi lalat di hidung 
      • Mendatangkan penyakit resdung yang boleh menyebabkan selsema berpanjangan, sakit kepala, nafas berbau. Disukai ramai. Murah rezeki.
      8. Tahi lalat di pipi kiri / kanan 
      • Sekiranya membesar, ditakuti mendapat penyakit yang boleh memudaratkan tubuh. “Panas” dalam hubungan, dalam pergaulan. Dia sentiasa ingin ‘menang’ dalam percakapannya sekalipun pendapatnya salah. Mempunyai ego yang tinggi. Jadi daya tarikan tetapi ‘tegang’. 
      9. Tahi lalat di alur senyuman (smiling line) 
      • Pemanis, daya tarikan menawan hati pasangannya. Rezekinya dipermudah dalam banyak perkara dia dapat apa yang dia hajati. 
      10. Tahi lalat di alur dagu 
      • Perjalanan jasmani dan rohaninya sering terganggu, banyak halangan dalam mencapai hal-hal yang dihajatinya. 
      11. Tahi lalat di telinga 
      • Seorang yang keras hati dan degil, tidak mahu dengar kata pendapat dan nasihat orang lain. Suka mendengar dan meminta nasihat tetapi sukar menerima. 
      12. Tahi lalat di tengkuk 
      • Mudah mendapat gangguan ‘angin-jahat’, banyak halangan dalam hidup seperti masalah kesihatan, pergaulan dan kasih sayang. Fikiran sering kusut dan tidak tenteram, sukar tidor nyenyak. Mudah stress. 
      13. Tahi lalat di leher 
      • Mudah mendapat jangkitan penyakit terutama kembong perut dan masalah lendir, kahak. 
      14. Tahi lalat di bahu kiri 
      • Halangan rezeki, terhalang disebabkan sesuatu hal sedangkan peluang memperolehinya banyak. Tidak disukai ramai, dimusuhi ramai. Mudah didatangi angin-jahat. Mudah stress. 
      15. Tahi lalat di bahu kanan 
      • Banyak tanggungan. Ada halangan dalam hubungan siratulrahim, kasih sayang dan pergaulan jadi terbatas. Di musuhi dan dicemburui hidupnya. Mendatangkan angin-jahat. 
      16. Tahi lalat di dada 
      • Dia mudah mempercayai orang sedangkan pergaulannya, perniagaannya, kasih sayangnya mudah dia mendapat tipu daya dari orang-orang yang dikenalinya. Mereka sering mengambil kesempatan ke atas dirinya di atas kepentingan sendiri. 
      17. Tahi lalat di belakang badan 
      • Kesihatannya terganggu terutama urat saraf, sakit di belikat, pinggang, pinggul, mudah dihinggapi angin-jahat. Banyak halangan hidup, fikiran sering kusut dan tidak tenteram. Mudah mendapat stress (tekanan). 
      18. Tahi lalat di bawah payudara 
      • Hidupnya jadi penasaraan sekiranya mempunyai dua tahi lalat dibawah payudara iaitu di kiri dan kanan payudaranya. Hidupnya sering menjadi perhatian ramai. 
      19. Tahi lalat di atas pusat 
      • Tidak membawa apa-apa maksud tertentu. 
      20. Tahi lalat di bawah perut 
      • Sering mendapat masalah kesihatan, kembong, masalah usus, buasir, boleh mendatangkan lemah nafsu syahwat, kurang air mani, mudah mendapat gangguan angin-jahat. Mudah mendapat stress (tekanan).
      21. Tahi lalat di peha kiri atau kanan. 
      • Ada halangan dan sekatan dalam kasih sayang, jodoh, halangan rezeki. 
      22. Tahi lalat di Kemaluan 


             Tahi lalat di kemaluan Wanita : 
      • Jika jenisnya tahi lalat ‘jantan’ terletak dikemaluan wanita menjadikan sex wanita itu tidak bernafsu walaupun ada keinginan dan kemahuan . Isteri sukar mencapai kepuasan (klimaks) dalam hubungan kelamin.
      • Antara masalah lain wanita yang mempunyai tahi lalat di kemaluan juga mudah mengalami masalah keputihan dan mudah dihinggapi penyakit radang kemaluan. 
      • Sekiranya jenis tahi lalat ‘betina’ berada dikemaluan wanita, menjadikan wanita itu seorang yang suka dan kuat berjimak tetapi sukar dan lambat mencapai tahap kepuasan (orgasma). Dalam hubungan ini sering menimbulkan rasa ketidakpuasan dalam hati si isteri dan memberontak dalam diam, adakala boleh mengundang pergaduhan suami-isteri. Bagi menanganinya suami harus memberikan khidmat dan layanan yang kerap sehingga isteri benar-benar mencapai kepuasan maksimum, memahami kehendak isteri. Sekiranya suami kurang bertenaga untuk memberi layanan harian kepada isteri, jalan keluar adalah mencari penawar untuk isteri agar selera nafsunya berkurangan. Dengan cara ini kedua pasangan mendapat keseimbangan dan kesepakatan diranjang dan bahagia melayari bahtera cinta. Tahi lalat di kemaluan Lelaki 
      • Jika jenisnya tahi lalat ‘betina’ yang menduduki di zakar lelaki, maka ia menjadikan sex lelaki itu tidak bernafsu terhadap wanita serta lemah syahwatnya dan sukar mencapai kepuasan dalam hubungan kelamin suami-isteri. Ditakuti lelaki lebih tertarik pada kaum sejenisnya, kemahuan dan tenaga syahwatnya lebih terdorong kepada kaum sejenisnya. Ditakuti juga boleh mendatangkan kemandulan atau kurang air mani nya. 
      • Sekiranya jenis tahi lalat ‘jantan’ menduduki dikemaluan lelaki, menjadikan lelaki itu seorang yang kuat berjimak dan sentiasa ingin mencari kepuasan bersenggama. Adakah isteri mampu menuruti kehendak suami setiap masa dan keadaan? Sekiranya isteri gagal memenuhi kehendak suami, dan sekiranya suami hilang kesabaran dan kurang pula ketakwaannya terhadap Ilahi, kurang didikan agama dan akhlak ini boleh mendorong suami melampiaskan nafsunya di luar batas agama, mengundang dosa dan kemungkinan mendapat penyakit kelamin. 

      23. Tahi lalat di betis 
      • Samada tahi lalat berada di betis kiri mahupun di betis kanan, maksudnya adalah baik. Perjalanannya jauh, lagi jauh ia merantau lagi dipermudah dan diperbanyak rezekinya. 
      24. Tahi lalat di kaki 
      • Menandakan seorang yang suka berjalan, bergaul dengan teman dan kawan. Sering resah tiap kali berada dirumah. Akan mencari pelbagai cara dan alasan untuk mencari hiburan mahupun peluang perniagaan diluar. 
      25. Tahi lalat di tangan kiri 
      • Dipermudah rezekinya. 
      26. Tahi lalat di tangan kanan 
      • Seorang yang pemurah (tidak kedekut) juga boros dalam berbelanja. 
      27. Tahi lalat di pinggang 
      • Mudah mendapat sakit urat, sakit pinggang dan kembong perut. 
      28. Tahi lalat di alur garisan tengah tubuh 
      • Mudah terkena sihir, orang sering dengki terhadapnya, sering mendapat musibah. 
      29. Tahi lalat atas bibir, di bibir 
      • Seorang yang banyak cakap. Haruslah berhati-hati bila berkata-kata, ditakuti perkataan yang keluar ‘kasar’ hingga boleh mendatangkan ‘kesakitan’ pada yang mendengar. Tahi lalat di bibir, atas bibir baik bagi mereka yang pekerjaannya seperti peguam, pakar motivasi, guru. 





      **  Betul atau tidak rahsia tahi lalat ini saya tak tahu..tapi bacaan boleh kot...hehe...

      Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

      Sunday, November 13, 2011

      Yunalis Zarai - Terbaik laa yuna...(^L^)// ♥





      Yunalis Zarai menang banyak Anugerah AIM 2011 Ke 18 =D---congratulations akak yuna so sweet  ♥♥


      Nice picture
                                                     
      Hahaha,,
      memang best tgok dye .
      sangat cantek oke.
      baru lepas tengok anugerah AIM 2011.
      OMG !
      sangat teruja oke !
      then sambil2 dengar lagu2 dye .
      awesome !
      double triple suke lagu dye yg title "penakut" best!!!

      secocok laa...

      Erm..tau citer tak pasal dye dengan qi?  huhu .seronok saya tengok diaorg . memang sweet giler .hiks !semoga bahagia yek!! amin....

      menarik bagi saya...

      Yuna memegang kamera digital terbaru Canon 1100D berwarna merah yang direka khusus untuk wanita.
      akak yuna walaupun bertudung tetap boleh bergaya dengan fesyen dye tersendiri..=D

      dye adalah dye itulah yunalis zarai...

      sweets..


      you are da best yuna .
      wish all ur dreams come true .
      smile smile smile :)
      luv u . xoxo



      Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

      Saturday, November 12, 2011

      Tabiat lama kembali!! bila saya busan...=D





      Okey...tabiat lama saya kembali or back to normal laaaaaaaaa==macam masa dulu-dulu kalanye***Emm...biaselah baca novel bila busan tahap gaban...HOHOO...tak lupe juga dekat Cik Kema @ merangkap BFF saya nak ucapkan thank you very much kat ko..sebab sanggup melayan kerenah saya^^shopping or window shopping bagai kan...then jejalan-jalan dekat Kluang Mall...haha...so dengan tidak buang masa sempatlah saya singgah Kedai Buku Popular sambil membelek-belek novel-novel saya nak beli dan baca...punya saya belek buku-buka jumpa satu yang berkenan...Akhir sekali saya beli laaaaa...sebuah untuk dibacakan...kan...Kecian BFF kena tunggu saya takpe lain kali saya belanja Cik Kema ya...--\\(^!^)//--


      Taadaaaaaaa (^-^)// 



      Novel Penjara Rindu - Penulisnya Nia Arissa












      Dua gurl Best Friend Forever (BFF) saya =)


      saya & Cik Kema




      Cik Fay Nana & saya




      penatlah pulak erm..k laa nak sambung tido...jumpe next post...BYE**








      Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

      Friday, November 11, 2011

      Sedey terpaksa tolak tawaran belajar sesi januari 2012***==(T_T)





      Apa special hari ini 11/11/2011..entah!! tak rasa apa-apa bagi saya==** tapikan saya nak juga ucapkan tahniah untuk rakyat Malaysia kerana hari ini adalah hari sejarah dalam hidup korang semoga berbahagia hendaknya...== Erm..mungkin tidak untuk saya hari-harian saya penuh dengan dugaan yang tak terduga dalam hidup apa sahaja di rancang semua tidakan menjadi...sampai satu tahap saya dapatlah tawaran belajar ke IKM untuk sesi januari 2012 pun terpaksa saya tolak disebabkan masalah kewangan...

      Sedey**(T_T)** sangat-sangat tapi nak buat camne bukan rezeki saya untuk sambung study pada awal januari tahun depan... saya juga berkemungkinan besar akan mula mencari sumber-sumber rezeki yang boleh memberi pendapatan yang lebih membolehkan saya menyimpan dan menabung..dan saya akan menggunakan bila sambung study kelak.
      gambar ihsan dari google



      Cerita budak kecik yg comey, Jgn lupe Like dan komen sekali.TQ.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...