Tuesday, December 31, 2013

PenulisanKu Yang Pertama Dan Terakhir Untuk Tahun 2013!!

Assalamualaikum..wbt..


Hai pekaba reader semua!! sekian kalinya.. iman minta maaf sangat-sangat kerna telah membiarkan blog kesayangan iman bersawang hampir setahun lamanya tidak berupdate dengan warkah entri yang baru tapi tak mengapa di kesempatan ini iman mencuri masa yang ada menulis warkah terakhir untuk tahun 2013.

Iman mengalami banyak kesulitan masa untuk menulis (T_T).  Pelbagai dugaan iman sekeluarga tempohi. Allah menguji kami..dengan iman terpaksa mengorbankan masa dan kerjaya sebelum ini untuk bonda kesayangan iman..iman berhenti kerja untuk jaga bonda di hospital KPJ Johor Bahru kemudian kami transfer bonda ke hospital besar Johor Bahru di sebabkan kos hospital tinggi kami tak mampu..Doktor juga mengesahkan bonda menhidap kanser hati tahap pertama, walaupun belum tahap yang berbahaya tapi masa melihat bonda sakit, hati iman tidak berhenti berdoa agar bonda cepat sembuh..sebab iman tidak mahu terjadi apa-apa pada bonda sebab belum bersedia untuk sebarang kemungkinan yang berlaku.


Tapi Berkat sabar, tawakal dan doa yang tak putus-putus..alhamdullillah~ Bonda kembali pulih walaupun tidak sepenuhnya pelbagai cara perubatan kami cuba moden sehingga perubatan islam trandisional. Syukurlah..Bukan itu sahaja bermacam iman lalui tahun 2013 hampir kehilangan orang yang iman sayang, bermacam-macamlah dugaan iman tidak dapat nak merungakai di sini biarlah iman simpan kesakitan ini, hanya Allah sahaja yang tahu. Iman juga teringat kata-kata seorang kenalan dia selalu mengingatkan iman walaupun macam mana sekali dugaan kita lalui.. insyaallah "Ada pelangi yang akan muncul kemudian hari" hanya perlu bersabar. Terima kasih sahabat kata-kata itu membuat iman menjadi seorang yang sabar walau saban hari menitis air mata tanpa henti.

Iman harap sangat "PELANGI" akan muncul dan bercahaya dalam kehidupan iman sekeluarga. Keceriaan warna-warni dalam setiap langkah kami. Sekian ini, warkah terakhir iman. 

SELAMAT TINGGAL TAHUN 2013.





Tuesday, October 16, 2012

Menghilang kerna membawa hati terluka..

Assalamualaikum wbt.

Pekaba!! blogger yang sudi datang sini..rasanya sudah lama sangat iman tinggal blog selepas hari raya adilfitri...bukan sengaja menghilang tapi di sebab tuntutan kerja pastu macam-macam kejadian berlaku tanpa iman duga dan dirancang. 

Kemungkinan besar juga pembaca blog iman mula hilang takpun bosan dengan iman yang tidak kondsisten mengupdate blog..maaf sekali lagi iman manusia biasa juga.

Selama iman tiada diblog ini iman rasanya banyak cerita sedih dari keriangan..kekadang iman letih keadaan sekarang, terpaksa hipokrit dengan diri sendiri, didepan semua yang kita mampu happy tapi sebenarnya dalam hati Allah saja yang tahu..

Iman terlalu sangat rindukan kebahagiaan datang menjengah dalam kehidupan iman itulah masa yang iman harapkan.

Ya Allah ya tuhanku engkau jadikanlah aku seorang perempuan yang sangat tabah mengharungi segala dugaan yang engkau beri pada hambamu..sekiranya hambamu ini tidak berdaya engkau ringankan dugaan untuk hambamu ini.






Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri Ikhlas dari Iman


Assalamualaikum..wbt. kawan-kawan..

Alhamdullillah, esok tinggal satu hari lagi kita beribadat puasa, sebelumnya kita menyambut tibanya syawal untuk semua umat islam..Iman tak lupa nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN atas segala peri iman sepanjang berblog ini..terima kasih juga kepada semua yang sudi singgah ke blog iman yang tak seberapakan..

Pesanan terakhir iman buat blogger yang menunju balik ke kampung, berhati-hatilah memandu tau. pikir-pikirkanlah orang yang tersayang di sekeliling anda..jadi memandulah cara berhemah sekali dan sayangilah diri anda sendiri..


Friday, August 3, 2012

Iman Diet Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum kawan-kawan..

Haii..iman nak minta maaf sesangat pada yang sudi singgah ke blog ini..Bulan ramadhan kali ini iman busy cket tula yang tak berkesempatan update entri seterusnya dari awal puasa hari tu..mmm..Bagi umat islam seluruh dunia yang berpuasa, pejam celik kite dah pun 14hari kite berpuasa kan, pantas masa berlalu..alhamdullillah.iman pun masih lagi diizinkan untuk berpuasa belum ada ponteng-ponteng tau..hikhik!!

Bulan ramadhan kali ini..iman ambil peluang untuk berdiet..kenapa iman nak diet?? Sedangkan gambar sediada kt blog dah cukup kurus kan?? sebenarnya 8bulan kebelakangan ini berat iman naik mendadak atas sebab sebab tertentu dan salah satunya adalah pengambilan ubat hospital diberikan oleh doktor iman..maklumlah sebelum ini iman sakit teruk..sekarang alhamdullillah iman beransur sihat hendaknya..

Kalau korang nak tahu iman tidak berdiet keseorangan abang along iman, akak ipar dan adik angkat iman turut sama berdiet sekali. Kami berdiet adalah untuk sihat dan cantik kan..maklumlah zaman sekarang ini kalau tidak dikawal pemakanannya macam-macam penyakit datang..subahanaallah..minta dijauhkanlah.

Diet iman bulan puasa ini memang mencabar tau.sebabnya iman tak boleh ambil makanan yang ada karborhidrat dan bergula untuk hasil penurunan diet efektif tapi memang berhasil laa dalam seminggu iman boleh turun 5kilogram..

Produk Perlangsingan Badan yang terkenal di New Zealand yang iman sedang amalkan sekarang adalah ALPHA LIPID SD2.


Sekarang iman dah cuba..kalau korang berminat sila mencuba serta merasa sendiri kesannya juga yang penting kena sabar dan disiplin untuk mengawal nafsu selera makan.. Selamat Mecuba dan Selamat berpuasa ya.


Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan




Assalamualaikum kawan-kawan, 

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak tinggal sehari je lagi. Alhamdulillah, syukur pada Allah, kita ditemukan lagi Ramadhan bulan yang penuh keberkatan untuk tahun ini. Semoga semua amalan kita diterima Allah. Dan bersungguh-sungguh lah mengerjakannya. Anggap ini adalah Ramadhan terakhir buat kita. InsyaAllah, semoga diberkati. 

Dikesempatan ini, iman ingin memohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang iman berblog ni ada yang terkecil hati, terasa hati dengan penulisan iman yang ala-ala ni. Jangan simpan lama-lama tau! Orang-orang Johor, Kedah dan Melaka, selamat bercuti panjang ye. Awal Ramadhan iman cuti. nasib dapat cuti kalau keje tak bestnya. 

Dan tak lupa juga pada insan-insan yang iman sayangi, merindui walaupun mereka jauh di mata iman tapi mereka tetap di hati.always love you. 



Iman akhiri dengan senyum untuk kawan-kawan.





Wednesday, July 4, 2012

Untuk sekali lagi...

Assalamualaikum..wbt...





Termenung lagi memandang masa hadapan yang masih tak pasti..

..Sekalipun dia datang dan pergi sesuka hatinya, namun iman pasrah..

sabar lagi menanti..

iman masih dalam keadaan di lema, takut , pedih n semua ada..

iman sendiri pun tak tahu laa bila ada penghujungnya..

minta maap semua reader iman takda mood nak tulis pepanjang..

setakat ini je yang mampu..

bubbye..



Tuesday, June 26, 2012

Jom Followers Twitter Ayu Iman



Assalamualaikum..wbt.

Hai reader blogger!!! Iman nak promote dan nak Korang following

Twitter iman juga...

Emm..tertibe rasa boring twitter yang sekarang disebabkan xde geng nak bertweet laa...huhu..

s0 nak tambah geng tweet....please help iman uallz!!=P

Klik sini  add Ayu iman 




Camat Bertweet dengan iman tau...insyallah iman akan balas tweet korang juga~hihi..=)








PenulisanKu Yang Pertama Dan Terakhir Untuk Tahun 2013!!

Assalamualaikum..wbt.. Hai pekaba reader semua!! sekian kalinya.. iman minta maaf sangat-sangat kerna telah membiarkan blog kesayanga...